offerteaanvraag
 

Quantum Racing- Ons Testplatform

 

Het Quantum Racing TP52-Team is een belangrijk instrument om onze iQ Technologie te testen en nieuwe Fusion M-membraanzeilen in de zwaarste Grandprix klasse ter wereld te testen. Dit is niet zonder gevolg gebleken: In zowel 2008 en 2011 heeft Quantum Racing zowel de MedCup Serie als het TP52 Wereldkampioenschap gewonnen. Een bewijs voor rendement en kwaliteit van Quantum Sail Design Group. 

In 2009 kwam Quantum Racing aan de start met een paar kleine modificaties aan de boot. Hierdoor konden de gegevens van het de nieuwe zeilprofielen vergeleken worden met de resultaten van het vorige jaar. Ook in dit jaar wist Quantum Racing te overtuigen met een 2e plaats in de MedCup en op het TP52 Wereldkampioenschap. De overwinning op het WK werd net gemist door een zeer klein puntenverschil. 

2010 was wederom een zeer succesvol jaar voor Quantum Racing. Wederom een hevige strijd met Team New Zealand, waarin Quantum tweede werd. Het TP52 Wereldkampioenschap werd, net als in 2008, gewonnen! 

In 2013 was Quantum het gehele jaar oppermachtig, en wisten zij 4 van de 5 evenementen in de 52 Super series in Europa te winnen, een ongeevenaarde prestatie! 

 

2011 - Audi MedCup winnaar en wereldkampioen

 Voor 2011 is de TP52 klasseregel opnieuw uitgeschreven. De nieuwe regel is meer IRC-georiënteerd, waardoor de klasse nog aantrekkelijker wordt. Quantum heeft hiervoor een nieuwe boot gebouwd, die beter aan de nieuwe regel voldeed.

Quantum Racing startte sterk en won  de eerste regatta in Cascais overtuigend. Na dit evenement hebben stuurman Ed Baird en tacticus Adrian Stead de leiding niet meer uit handen gegeven om vervolgens de Audi MedCup 2011. In augustus wonnen ze ook nog het TP52 Wereldkampioenschap, waardoor ze, net als in 2008, de "double" wonnen.  

Klik op onderstaande link voor actuele informatie over Quantum Racing

www.quantumsails.com/Racing/  

 

2011 Audi MedCup Champions

 

 

Quantum Racing 2012 Highlights

 Onderstaand artikel uit de "Bijbel van de wedstrijdzeiler" beschrijft de weg die Quantum Racing aflegde in 2008 naar de overwinning in de MedCup.(Engels) 

 

Keith Brash - Quantum Racing

Het nieuwe seizoen begint nu!

Alweer een zeiljaar voorbij. Nu is het moment om met de voorbereiding voor volgend seizoen te beginnen. Dit zijn onze tips om er zeker van te zijn dat uw zeilen en overige zaken klaar zijn voor dat eerste mooie zeilweekend in het voorjaar.

Quantum Sails Nederland

Quantum Sails Nederland

IJmeerdijk 16

1361 AA Almere

036-5369459

 
International