offerteaanvraag
 

IQ Technology - De video

 

Intelligent zeilontwerp

Quantums iQ Technologie - 3D Saildesign, CFD, FEA

iQ-Ontwikkelingscyclus: 3D-Design, FEA- en CFD-analyse en optimalisering, Fusion M proces, valideren van de resultaten en testen op het water!

Quantum Sail Design Group heeft de kunst en technologie van het zeilmaken naar een nieuw niveau gebracht. Het resultaat is de snelste en meest effectieve zeilprofielen en materialen die maakbaar zijn. Wij noemen het iQ Technologie. Eenvoudig gezegd is het het meest intelligente systeem voor ontwerp en productie van een zeil in deze branche. 

Uniek

Andere zeilmakers zijn afhankelijk van standaard, voor iedereen toegankelijke, software. Quantums iQ Technologie is onze eigen ontwikkeling, waarin 20 jaar arbeid en ervaring van mensen verwerkt zit die succesvol waren in het zeilen en zeilmaken. iQ technologie kan het best omschreven worden als een geintegreerd en systematisch proces, die het ontstaan van een zeil van ontwerp en fabricage tot aan gebruik voorspelt. iQ Technologie staat voor superieure performance, precisie en consistentie. 

Het proces

 Quantums zeilontwerpers beginnen met een nauwkeurige analyse van de aerodynamische en structurele eisen van alle onderdelen van het zeil inclusief de rigging. Daarvoor creëren we een driedimensionaal model op de computer en optimaliseren we deze virtueel, middels complexe wiskundige berekeningen. Precieze specificaties en productiebestanden worden vervolgens doorgestuurd naar een ervaren productieteam, die onder voortdurend toezicht alle zeilen maken in overeenstemming met specifieke richtlijnen. Op Grandprix niveau worden de resultaten vervolgens op het water verder geoptimaliseerd en getest. 

iQ Technologie heeft een beslissende invloed op het ontwerp en de fabricage van elk Quantum zeil. Zeilers die voor Quantum kiezen, kunnen er van uitgaan dat hun zeil met dezelfde hoogstaande software ontwikkeld en gemaakt is als de zeilen die wereldwijd titels en wedstrijden gewonnen hebben. Ons doel is om alle zeilers op ieder gebied van de sport een betere en meer succesvolle zeilervaring te geven. Hiervoor investeren wij voortdurend aanzienlijk veel in onze iQ Technologie. 

De stappen

Zeilontwerp Fase 1

Bepalen van de maatvoering en de vorm van het zeil door gebruik te maken van 3D ontwerpprogramma's en een uitgebreide database van boten en zeiltypen 

Aerodynamische analyse

Uitrekenen en visualieren van aerodynamische krachten bij verschillende windhoeken en windsnelheden en de verdeling van de winddruk op het zeil en tuigage door gebruik te maken van CFD-berekeningen(Computional Fluid Dynamic)

Structurele analyse en bepaling van vezel patronen

 Berekenen en evalueren van de krachten, rek en strek van het zeil en de tuigage met FEA(Finite Element Analysis) en materialenkennis om de optimale vorm en vezelpatronen te bepalen. 

Zeilontwerp Fase 2

 Aanpassen en verfijnen van alle elementen van het zeilontwerp om voor een optimaal ontwerp, vorm en structuur. Deze constructiegegevens gaan naar het productieteam om aldaar het perfecte zeil te maken. 

Productie

Het daadwerkelijk maken van het zeil conform stringente en nauwkeurige standaarden en producedures om een optimale en constante kwaliteit te garanderen. 

Testen en verfijnen

 De ultieme test is de performance aan boord. Ontwerpresultaten worden vergelelen met het iQ-proces om zo tot een steeds verfijnder zeil te komen. Daardoor zijn onze zeilen gebruikersvriendelijk, duurzaam en snel voor alle niveau's, van woensdagavond clubwedstrijd tot Offshore Grandprix wedstrijdzeilen. 

Het nieuwe seizoen begint nu!

Alweer een zeiljaar voorbij. Nu is het moment om met de voorbereiding voor volgend seizoen te beginnen. Dit zijn onze tips om er zeker van te zijn dat uw zeilen en overige zaken klaar zijn voor dat eerste mooie zeilweekend in het voorjaar.

Quantum Sails Nederland

Quantum Sails Nederland

IJmeerdijk 16

1361 AA Almere

036-5369459

 
International